Acțiuni informative ale polițiștilor în școli

- Educative - decembrie 19, 2022
Distribuie

În săptămâna premergătoare vacanței de iarnă, polițiștii sunt prezenți în unitățile de învățământ pentru a le transmite elevilor câteva sfaturi legate de siguranța lor. Subiectele abordate sunt legate de siguranța pe internet și pericolul reprezentat de folosirea articolelor cu conținut pirotehnic.

În perioada 19-23 decembrie, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba desfășoară activități informative care vizează prevenirea incidentelor în care sunt implicați elevii, pe perioada vacanței de iarnă.

O primă activitate a fost desfășurată azi, 19 decembrie, la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, unde aproximativ 60 de elevi au interacționat cu polițiștii, principalul subiect de discuție fiind legat de siguranța online.

Elevii au primit broșurile intitulate „Povești Cotidiene Digitale” și „Povești de pe net”, care cuprind povești sub formă de benzi desenate și sfaturi pentru o navigare sigură pe internet.

Un alt subiect discutat împreună cu adolescenții a fost legat de prevederile legale privind articolele cu conținut pirotehnic și pericolele la care se expun odată cu folosirea acestora.

Elevii au fost îndemnați să înțeleagă că, pe lângă pagubele materiale, acestea pot produce vătămări corporale cu consecințe deosebit de grave.

Activitățile dedicate siguranței tinerilor vor continua inclusiv pe perioada vacanței de iarnă.

Comunicat

Service camioane
Comments are closed.