16 aprilie: Atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică

- Actualitate - aprilie 16, 2024
Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de instabilitate atmosferică pentru intervalul 16 aprilie, ora 14.00 – 18 aprilie, ora 20.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, la început în regiunile vestice și centrale, apoi și în rest. Aceasta se va manifesta prin averse, trecător descărcări electrice și izolat grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp.

Vântul va avea local și temporar intensificări, marți (16 aprilie) în toate zonele, iar miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h. Vremea se va răci semnificativ, iar de miercuri după-amiază (17 aprilie), la altitudini de peste 1500 m precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

De asemenea, există și o Atenționare Meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică temoprar accentuată pentru intervalul 16 aprilie, ora 15.00 – 17 aprilie, ora 15.00.

În intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei, Transilvania și în zonele montane, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55…70 km/h, izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.