Florin Roman și Gabriel Pleșa în vizită la Mircea Hava, bătrânul baron de Alba mutat la Bruxelles

- Actualitate - aprilie 15, 2024
Distribuie

La invitația europarlamentarului Mircea Hava, alături de colegi liberali, împreună cu primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Plesa, am poposit din nou la Bruxelles, în capitala administrativă a Europei.

Am discutat cu un om, Mircea Hava, care a fost deschizător de drumuri în privința atragerii de fonduri europene, într-o perioadă în care subiectul era unul tabu pentru mulți. Și așa, Alba Iulia s-a transformat dintr-o capitală istorică în una cu fața europeană. Ce a început, continua acum Gabriel Pleșa.

Am discutat și despre un alt fel de politică. Cea provaduita de un alt europarlamentar socialist, care se dă ca fiind de Alba, dar nu știe nici el de unde este, doar ajutat de GPS. E cel care vorbește de “un plan de 1,5 miliarde” pentru Alba, care se prezintă ca fiind mare goanga, dar care de fapt nu e decât un mic “gândac de Colorado.”

Adevărul e ca “planul pentru Alba” nu e decât un exercițiu de PR, o minciună împachetată cu stângăcie. Ar fi fost bine să nu fie un SF, dar adevărul ăsta este. Am luat decizia să informez conducerea Parlamentului European, în legătură cu modul în care un socialist de caviar înțelege să își asume un buget european și voi solicita explicit o listă de proiecte finanțate în baza “planului de 1,5 miliarde de euro”.

În final e important și ce rămâne în urma celor care știu să atragă cu adevărat finanțări, și de la Mircea Hava am rămas cu fapte, nu povești!

Unde sunt liberalii e dezvoltare, unde sunt socialiștii e multă sărăcie!

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.