15.000 de oameni din Alba cer reducerea tarifelor la apă și canalizare!

- Actualitate - martie 26, 2024
Distribuie

Petiția PSD, de reducere a tarifelor la apă potabilă și canalizare, a fost semnată, până în prezent, de 15.000 de cetățeni, nemulțumiți de facturile umflate cu pompa, care nu fac altceva decât să umple buzunarele baronilor PNL de la APA CTTA Alba.

PNL-iștii mint de îngheață apele când susțin că tarifele la apă și canalizare nu pot fi scăzute. Eventual nu pot fi scăzute atât timp cât APA CTTA Alba rămâne pușculița PNL și locul din care ei, pilele de partid și neamurile lor se înfruptă în neștire. Tarifele la apă-canal nu pot fi mai mici atât timp cât județul este condus de Ion Dumitrel și Florin Roman. PSD a propus un plan cu măsuri pentru scăderea prețurilor, fiind necesară, în primă etapă, depolitizarea APA CTTA Alba.

Sunt multe alte companii de apă care frecventează tarife mai mici. Spre exemplu în Sibiu, Botoșani, Râmnicu-Vâlcea, Oradea, Tulcea, Miercurea Ciuc, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Pitești, Baia Mare, Sfântu Gheorghe, Alexandria, Deva, Târgu Mureș, Târgu Jiu, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Brăila, Bacău, Suceava, Constanța, Slobozia, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Ilfov, București sau Ploiești. Și lista poate continua.

Am discutat, în ultima lună, cu sute de oameni din Alba, deranjați de minciunile PNL, care atribuie creșterea tarifelor unei Ordonanțe emise de ANRSC în 2021, în timp ce în județ tarifele au crescut, anual, din 2017. Este important de menționat că Ordonanța invocată a fost semnată tocmai de fostul premier, președintele PNL, Nicolae Ciucă. Argumentele prezentate de PNL Alba sunt inepții, spuse în momente de disperare. Singura explicație este următoarea: PNL bagă mâna adânc în buzunarele cetățenilor când deschid robinetul!

Vreau un serviciu de apă-canal eficient, ieftin și în folosul cetățeanului, nu al unei firme de partid. Vreau ca facturile pe care le plătesc să nu mai îngrașe conturile unor șmecheri cu carnet de partid, aleși pe sprânceană de Ion Dumitrel și Florin Roman, care se cred stăpâni ai județului! Voi lupta, până la capăt, pentru a obține tarife mai mici pentru cetățeni la utilități.

Secretar executiv al PSD Alba, Corneliu Mureșan

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.