Cafeneaua Culturală: Biblioteca Județeană Alba aniversează trei doamne ale culturii din județ

- Actualitate - martie 26, 2024
Distribuie

Miercuri 27 martie 2024, începând cu ora 17:00, la sala de festivități a Hotelului Cetate din Alba Iulia va avea loc prima ediție din acest an a proiectului Cafenea Culturală. Aniversări Culturale, un proiect destinat valorificării, promovării creatorilor contemporani, a oamenilor de cultură din județul Alba, prin intermediul unor cafenele culturale, cu ocazia aniversărilor lor.

Și pentru că este luna martie, o lună în care fiecare dintre noi, mai mult ca oricând ne dorim să le arătăm dragostea și recunoștința noastră femeilor, la această ediție a cafenelei culturale, organizatorii, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, vor aniversa trei doamne speciale: Rodica Gabriela Chira, Doina Hendre Biro și Elena Anghel Coman. Celor trei doamne le vor fi decernate Diplome Aniversare pentru întreaga activitate desfășurată pe tărâm cultural și pentru importanta contribuție avută la îmbogățirea patrimoniului cultural al județului Alba. În cadrul evenimentului vor susține momente muzicale trei prestigioși muzicieni: Laura Orian – pian și voce, Dan Liviu Cernat – vioară și Răzvan Meseșan – saxofon.

Rodica Gabriela Chira – conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Filologie al Universității „1 Decembrie 1918”, traducător, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara.

Doina Hendre Biro – expert MCN în conservarea bunurilor culturale mobile, conservare carte şi textile, restaurare textile, cercetător la Biblioteca Batthyaneum, filială a Bibliotecii Naționale a României, doctor în istorie cu o teză de doctorat susținută la Sorbona, în anul 2016 a primit titlul și medalia Ordinului Artelor și Literelor în grad de Cavaler (Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres) pentru eforturile depuse pentru promovarea limbii și a culturii franceze, titlu acordat de Ministerul Culturii și Patrimoniului din Franța.

Elena Anghel Coman – bibliotecar, custode al Casei Memoriale „Lucian Blaga” de la Lancrăm, cadru didactic la Școala Română de Afaceri, director al Școlii populare de arte din Alba Iulia, consilier la Consiliul Județean Alba. (comunicat)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.