11 martie: Ziua Națională a Meseriilor

- Administratie - martie 11, 2024
Distribuie

Astăzi, de Ziua Națională a Meseriilor, sărbătorim priceperea și devotamentul celor ce au ales să practice o meserie, dar și colaborarea esențială dintre educație și practică în cadrul învățământului dual. Prin acest sistem inovator, tinerii au șansa să își dezvolte abilitățile atât în sălile de clasă, cât și în mediul profesional, sub îndrumarea experților din domeniu.

Apreciem efortul și contribuția tuturor celor implicați în formarea viitorului profesional al tinerilor și în consolidarea competențelor dobândite.

La mulți ani, celor ce au ales să practice cu pasiune și pricepere o meserie!

Mesajul CJ Alba în această zi: #ZiuaNationalaaMeseriilor #InvatamantDual #PasiunesiPricepere

Promovarea și implementarea învățământului dual în județul Alba

În ultimii ani, judeţul Alba pune un accent deosebit pe oportuniţăţile oferite elevilor în formarea profesională, aceştia fiind un pilon important în dezvoltarea economică a judeţului.

Începând din anul 2013, județul Alba a făcut progrese semnificative în implementarea învățământului profesional dual, evidențiindu-se prin inițiativele în acest domeniu esențial pentru pregătirea profesională a tinerilor.

Odată cu semnarea Protocolului de colaborare pentru înființarea Școlii Profesionale de tip Dual la Alba Iulia, în anul 2013, s-a deschis calea către o colaborare eficientă între diverse entități, precum companii private, instituții de învățământ și autorități locale.

Prin Strategia Județului Alba în domeniul educației și formării profesionale VET pentru perioada 2018-2023”, s-au stabilit direcțiile de dezvoltare și s-au demarat proiecte concrete, cum ar fi Partenerul tău profesional, proiect care a implicat formarea unui 𝘎𝘳𝘶𝘱 𝘥𝘦 𝘭𝘶𝘤𝘳𝘶 𝘭𝘢 𝘯𝘪𝘷𝘦𝘭𝘶𝘭 𝘫𝘶𝘥𝘦ț𝘶𝘭𝘶𝘪, din reprezentanți ai administrației locale, ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională și ai operatorilor economici din domenii relevante.

Acțiunile desfășurate s-au concentrat pe campanii de promovare a ofertei educaționale și a meseriilor solicitate în județ, întâlniri cu operatorii economici pentru implicarea lor în sprijinirea învățământului profesional dual, evaluarea capacităților și intereselor profesionale ale elevilor, organizarea de vizite ale elevilor la companii pentru a le oferi o perspectivă practică asupra meseriilor, precum și organizarea Târgul Ofertelor Educaționale pentru a promova educația tehnică și duală.

Pentru a ne asigura că acest tip de învățământ câștigă o importanță majoră în județul Alba, în viitor ne propunem să consolidăm colaborarea între actorii din piața muncii și cei din domeniul educației.

Consiliul Județean Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.