Ziua Protecției Civile la Alba Iulia

- Din Judet - februarie 28, 2023
Distribuie

Astăzi am sărbătorit 90 de ani de la înființarea Zilei Protecției Civile din România, un eveniment cu o deosebită încărcătură emoțională.

Numită și „arma celor aflați în nevoie”, sub deviza „Cu viața mea, apăr viața”, Protecția Civilă este reprezintă un ansamblu de activități specifice în scopul prevenirii și reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populației, bunurilor și mediului împotriva efectelor negative ale situațiilor de urgență, conflictelor armate și înlăturării operative a urmărilor acestora și asigurării condițiilor necesare supraviețuirii persoanelor afectate.

În cadrul ceremonialului militar, un ofițer și trei subofițeri au fost avansați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, pentru rezultatele remarcabile obținute și devotamentul dovedit în misiunile încredințate.

De asemenea, doi subofițeri din cadrul ISU Alba, au fost trecuți în rezervă, cu drept la pensie, după o lungă și merituoasă carieră militară în care aceștia și-au dăruit-o salvării și ajutorării semenilor lor.

La acest deosebit eveniment au luat parte și două delegații din Franța, respectiv Polonia cuprinzând pompieri voluntari si oficialitati locale, din cadrul Proiectului Erasmus + „Instruirea și recrutarea pompierilor voluntari în zonele rurale – FITTRA”, proiect în care pompierii militari din cadrul ISU Alba sunt implicați.

Evenimentul s-a încheiat cu activitățile prevăzute în cadrul „Săptămânii Protecției Civile”, constând în ateliere de informare preventivă și expoziție a tehnicii de intervenție.

ISU Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.