Ziua Mondială a Poeziei la Liceul Tehnologic din Ocna Mureș

- Actualitate - martie 22, 2024
Distribuie

Pentru elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic Ocna Mureș „Ziua Mondială a Poeziei” a însemnat o zi a bucuriei sufletești, prilejuită de momentul cultural-artistic realizat de poetul Ioan Hădărig, prof. Marius Moga și de elevi din Clubul „Prietenii Bibliotecii”.

Omul de cultură Ioan Hădarig, director al Centrului Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud a făcut, la începutul întâlnirii, referiri la „cuvânt” și la ceea ce înseamnă poezie. A prezentat, apoi, o parte din volumele editate în cadrul Centrului Multicultural și Revista Astra aiudeană, coordonată de prof. Despina Stanciu. Lectura domniei sale, din volumul „Poems/ Poeme”, de Ioan Hădărig, a marcat cel mai emoționant moment al evenimentului.

Profesorul Marius Moga a susținut un recital de muzică pe versurile poeților: Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Livia Rebreanu Hulea, Adrian Păunescu…

Biblioteca Școlară a organizat o expoziție cu lucrările de grafică și desen ale elevului Alexandru Danciu și cu fotografiile elevilor: Roberto Prodan, Bogdan Imbrea, Darius Popa, Diana Aleman, Daiana Bornemitza, Szilard Vigh și Mădălin Sabău, de la Cercul de Fotografie.

Elevii Cercului de Muzică: Andreea Răduleț, Ramona Puteanu, Sorin Gașpar, Andrei Stoica, Duțu Grasian au prezentat un recital muzical pe versuri de dragoste.

Nicolae Iriza și Samuel Sechel ne-au impresionat cu moment muzical de jazz, la chitară bass și tobe.
De la Cercul de poezie, Daniela Maiuș a debutat cu primele versuri, iar Sorina Teodora Puia și-a recitat versurile publicate în Antologia „Conexiuni”.

Poetul Ioan Hădărig și prof. Marius Moga au apreciat activitatea cultural-artistică a elevilor prezentați și au propus o colaborare mai strânsă, în cadrul parteneriatul dintre Liceul Tehnologic Ocna Mureș și Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud, care se derulează de aproximativ de 15 ani.

Luminița Bugan, bibliotecară

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.