Volei Alba Blaj s-a calificat în semifinalele Cupei României

- Din Judet - decembrie 14, 2023
Distribuie

Volei Alba Blaj a învins, aseară, pe teren propriu, CSO Voluntari, scor 3-0 (25-23, 25-15, 25-16), în manșa retur a sferturilor de finală ale Cupei României și s-a calificat, pentru a noua oară consecutiv, în semifinalele competiției. Campioana României s-a impus și în meciul tur, scor 3-2, și a obținut calificarea cu un punctaj general de 5-1.

Ultimul meci al anului din Alba Blaj Arena a adus o nouă prestație consistentă a echipei noastre, care s-a impus clar, singurele emoții fiind în primul set, când oaspetele s-au aflat în avantaj până la 23-21, patru puncte consecutive realizate de campioana României asigurând atât câștigarea setului, cât și o misiune mai ușoară în următoarele două parțiale.

Katarina Jović și-a continuat forma bună, reușind să încheie partida cu cele mai multe puncte realizate în acest meci – 20. Ea a fost urmată, în statistica echipei noastre, de Drussyla Costa, cu 10 puncte. De la CSO Voluntari, cele mai multe puncte au fost realizate de Heydi Casanova (12). Dintre jucătoarele noastre, Raisa Ioan a avut cea mai mare notă (6,3) în statistica meciului, având și cele mai multe blocaje câștigătoare (3). De remarcat jocul foarte bun al coordonatoarei Iarina Axinte și prestațiile extremei Drussyla Costa și liberoului Britt Rampelberg la preluare.

Volei Alba Blaj, antrenor Stevan Ljubičic (conform zonelor ocupate în teren): Drussyla Costa 10p., Jovana Kocić 3p. (1 as, 1 blocaj), Iarina Axinte 3p. (1 as), Katarina Jović 20p. (1 blocaj), Raisa Ioan 5p. (3 blocaje), Bogumila Biarda 9p. – Britt Rampelberg (libero). Au mai jucat: Nneka Onyejekwe și Paula Partnoi.

Volei Alba Blaj s-a calificat pentru a noua oară consecutiv în semifinalele Cupei României, competiție pe care echipa noastră a câștigat-o de patru ori, având și o finală disputată.

În semifinalele Cupei României s-au calificat Volei Alba Blaj, Dinamo București, CSM Târgoviște și Rapid București.

Final Four-ul Cupei României se va desfășura în perioada 24-25 februarie 2024, Federația Română de Volei urmând să desemneze orașul gazdă al turneului.

Foto: Andrei Stânea

Comunicat Volei Alba Blaj

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.