USR Alba: Fricile partidului stat nasc acțiuni disperate ale partidelor balama

- Actualitate - mai 7, 2024
Distribuie

Probabil că, atunci când a decis să-și dea arama pe față și să înșele votul albaiulienilor din 2020, revenind la ciolanul PNL, partidului stat al județului, Gabriel Pleșa și-a închipuit că va lua cu el și voturile USR. Nu e nimic nou în această logică, în această infatuare și în acest misecuvenism pe care-l vedem etalat la mai toți baroneții partidelor clasice.

Încrederea oamenilor nu e însă o comoditate, un bun pe care să-l tranzacționeze Pleșa, Roman ori alții de teapa lor, oameni dovediți nu doar moralmente falimentari, dar și profesional impostori.

Alba Iulia a fost, este și va rămâne un oraș de dreapta, unul care n-a înghițit nici populismul, nici extremismul și nici pretinsa social-democrație, cum nu a mai înghițit, lucru demonstrat acum patru ani, nici liberalismul de fațadă, altoit pe rămășițele vechiului FSN.

Un USR puternic, așa cum este în continuare organizația din Alba Iulia, le dă fiori comasaților. Prezența Danei Nanu în postura de candidat, o alternativă reală și solidă la gașca blatiștilor, e motiv de panică în rândurile struțo-cămilei galben-roșii. Așa se explică și tertipurile recente, prin care s-a încercat oprirea acestei candidaturi. Căci unde s-a mai pomenit așa ceva, ca un partid de buzunar, inexistent practic, condus de un traseist notoriu al orașului, să conteste în instanță deciziile interne ale altui partid? Ar putea fi amuzant, dacă n-ar fi trist și periculos pentru democrația fragilă în care trăim! Din fericire, instanțele ne-au dat dreptate și au anulat aceste denunțuri ridicole, făcute de reprezentantul „Partidului Național Conservator Român – Filiala Alba”. Candidatura Danei Nanu rămâne în picioare, spre disperarea tot mai mare a adversarilor acesteia, iar albaiulienii nu vor fi puși, încă o dată, în situația de a alege răul cel mai mic.

Biroul de presă al USR Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.