Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită la Sebeş printr-un program derulat în mediul online. Muzeul Municipal ”Ioan Raica” propune un exponat al lunii inedit

- Evenimente - ianuarie 22, 2021
sebes
Distribuie

Duminică, 24 ianuarie 2021, Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită de Municipiul Sebeș, în mediul online, prin activități muzeale și printr-un scurt concert de fanfară reunind cântece patriotice.

Începând cu ora 10.00, în mediul online, pe pagina de Internet a Centrului Cultural ”Lucian Blaga” și a Muzeului Municipal ”Ioan Raica”, pe paginile noastre de social-media, vă invităm să descoperiți exponatul lunii ianuarie: un fragment de eşarfă tricoloră care a fost ataşată de unul dintre steagurile de luptă româneşti folosite în timpul Războiului de Independenţă al României (1877-1878). La ora 12.00, muzeografii Radu Totoianu și Călin Anghel ne invită la o călătorie în vremea ”Generației pașoptiste și a Unirii Principatelor Române de la 1859”. Fanfara din Petrești încheie programul zilei, printr-un scurt concert de muzică patriotică, pe care vă invităm să îl vizionați, începând cu ora 17.00, pe conturile noastre de social media.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeş, Centrul Cultural ”Lucian Blaga” Sebeș și Muzeul Municipal ”Ioan Raica”.

Service camioane
Comments are closed.