Un tânăr cu dizabilități severe din Alba iulia a fost ignorat de un medic care făcea parte din Comisia de Evaluare

- Din Judet - octombrie 3, 2023
Distribuie

Un incident șocant a avut loc în judetul Alba, unde un tânăr cu dizabilități severe a fost ignorat de un medic care făcea parte din Comisia de Evaluare. Deși tânărul are nevoie de asistență pentru activitățile de bază, inclusiv mersul la toaletă, medicul a sugerat că el ar fi capabil să lucreze, refuzându-i astfel dreptul la un asistent personal.

Tânărul, rezident în Alba Iulia, care suferă de o afecțiune neurologică gravă care i-a paralizat partea dreaptă a corpului, nu se deplasa sau de a folosi mâna dreaptă a fost ignorată la evaluarea pentru atribuirea unui asistent personal. Deși până la vârsta de 18 ani beneficiase de asistență, ajungerea la majorat a însemnat suspendarea acestui drept esențial pentru el.

Evenimentul a avut loc pe 23 ianuarie, când tânărul și mama sa au fost chemați să apară în fața Comisiei de Evaluare a persoanelor adulte cu handicap din Alba. În mod șocant, un medic a propus ca tânărul, în ciuda incapacității sale evidente, să fie angajat pentru a aranja marfă pe rafturile unui magazin.

Însă, în septembrie 2023, o instanță a decis în favoarea tânărului, recunoscând necesitatea continuă a unui însoțitor pentru el, contrazicând astfel evaluarea umilitoare a Comisiei.

Service camioane
Comments are closed.