Trupa Compact sarbatoreste 45 de ani de la infintare in cadrul emisiuni Daruieste Romaniei la Tvr 3 alaturi de trupa Dublu Click din Alba Iulia.

- Educative - octombrie 13, 2023
Distribuie

Trupa Compact sa infintat in 1988 la Cluj. Pe atunci Leo Iorga, Adi Ordean, Teo Peter, Leluț Vasilescu, Vladi Cnejevici puneau bazele formatiei.
Cum spune Costi Cămărășan in un interviul la Tvr3 , anii 80 au fost anii de apogeu ai trupei unde a apărut unul dintre cele mai bine vândute albume din România intitulat "Fata din vis”. " Radioul ne-a făcut oameni pe noi, cei de la Compact…A fost pentru noi mama și tata”. Compact a luat ființă la Cluj, si debutul concertistic oficial a fost făcut pe scena Clubului Universității Babeș-Bolyai. In interviul Cămărășan mai spunea ca iel a activat timp de aproape 9 ani (88 – ’96) la trupa Compact. În acest timp a scris toate cântecele, aproape toate textele, a orchestrat toate piesele, a înregistrat, a mixat şi a masterizat 3 albume ale Compact sau Compact B, aşa cum s-a numit formaţia din perioada ‘88 – ’96, în componenţa căreia îi găsim pe Leluţ Vasilescu, Teo Peter, Leo Iorga, Vladi Knejevici, Emil Laghia si eu”, declară Adi Ordean.

Mai multe veți putea urmării la TVR 3 in emisiunea „Daruieste Romaniei” sâmbăta aceasta ( 14 octombrie) începând cu ora 13.30 unde îi veți vedea și pe Albaiulienii de la Dublu Click. Trupa Dublu Click a ajuns cunoscută după ce în luna Februarie a anului trecut a lansat primul album în direct la TVR1, la emisiunea „Cu Capu-n Zori” și apoi a urmat un turneu ce a cuprins 20 de orașe din țară. In cadrul emisiunii de mâine, trupa va lansa piesa „Schimbare” ce dă titlul noului album.

Service camioane
Comments are closed.