Transfăgărășan și Transalpina închise din cauza ninsorii și a condițiilor meteo periculoase

- Nationale - noiembrie 6, 2023
Distribuie

Cu venirea iernii, Transfăgărășanul și Transalpina, cele două drumuri spectaculoase care străbat Munții Carpați, se confruntă cu primele semne ale sezonului de iarnă. Din cauza căderilor masive de zăpadă și a vântului puternic, autoritățile au decis închiderea acestor artere începând cu data de 6 noiembrie, de la ora 8:00.

Stratul de zăpadă depus pe Transfăgărășan, în porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă și Piscul Negru, măsoară în jur de 10 centimetri. Carosabilul este afectat de gheață, iar vântul puternic face ca condițiile de circulație să devină extrem de dificile. Echipele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov au intervenit cu utilaje și materiale antiderapante pentru a curăța drumul, dar în continuare, circulația rămâne periculoasă. Conducătorii auto care doresc să parcurgă aceste drumuri montane trebuie să fie pregătiți pentru condiții de iarnă și să aibă echipamente corespunzătoare la bordul autovehiculelor.

În plus, schimbarea rapidă a condițiilor meteorologice la altitudine, intensificarea vântului și posibilitatea apariției ceții dense au condus la decizia de a interzice circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule începând de luni dimineață, la ora 8:00. Astfel, segmentele de drum afectate sunt DN7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 – km. 130+800) și DN67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km. 34+800 – km. 59+800).

Autoritățile avertizează că schimbările rapide ale condițiilor meteorologice la altitudine pot pune în pericol siguranța celor care tranzitează aceste drumuri montane în această perioadă a anului. Este important să se țină cont de această închidere temporară pentru a evita situațiile periculoase și a asigura siguranța participanților la trafic.

The post Transfăgărășan și Transalpina închise din cauza ninsorii și a condițiilor meteo periculoase first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.