Primăria Sebeș Taie Arbori Sănătoși și Cumpără Alții la Prețuri de Zeci de Mii de Euro

- Anchete - noiembrie 3, 2023
Distribuie

Primăria Sebeș, sub conducerea primarului Dorin Nistor, a efectuat demersuri pentru a tăia arbori sănătoși și pentru a achiziționa alții la un cost semnificativ, care se ridică la peste 235.000 de lei (zeci de mii de euro). Acești noi arbori și arbuști ornamentali achiziționați prin cumpărare directă în aceeași zi, la ora 10:10 când a fost depusă cererea, și la ora 13:33 când a fost efectuată achiziția, vor fi furnizați de la o firmă din Alba Iulia.

Achiziția, în valoare de 235.414,68 RON, implică procurarea a 149 de bucăți de arbori și arbuști ornamentali cu înălțimi diferite. Dintre aceștia, 22 de bucăți vor avea înălțimi cuprinse între 140 și 150 de centimetri, în timp ce ceilalți vor atinge înălțimi de 300 de centimetri. Decizia de a tăia arborii sănătoși din zonă pentru a face loc acestor noi plante a stârnit nemulțumirea locuitorilor.

Mai mulți cetățeni susțin că investiția în achiziția de arbori și arbuști ornamentali ar trebui să fie ponderată mai atent în contextul altor nevoi ale comunității, precum asfaltarea străzilor.

Nu este prima dată când Primăria Sebeș a atras atenția asupra achizițiilor de natură estetică, în detrimentul altor necesități urbane.

Cu toate acestea, cheltuielile ridicate și tăierea arborilor sănătoși reprezintă subiecte de dezbatere aprinse în rândul locuitorilor, iar mulți se întreabă dacă aceste decizii reflectă cu adevărat interesele și nevoile comunității locale.

Service camioane
Comments are closed.