Traian Băsescu internat la Spitalul Militar din Capitală

- Actualitate - ianuarie 29, 2024
basescu
Distribuie

Fostul președinte al României, actualmente europarlamentar PMP, a fost internat în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Militar din Capitală. Traian Băsescu are gripa de tip A, însă afecțiunile sale mai vechi i-au determinat pe medici să-l țină o vreme sub supraveghere.

Sursele mai spun că acesta acuză o stare de oboseală și vorbește cu dificultate. Medicii l-au diagnosticat cu gripă și după o serie de investigații au decis să-l interneze.

Se pare că fostul președinte are ateroscleroză, o boală cronică ce presupune întărirea şi îngustarea arterelor ca urmare a depunerilor de grăsimi. În plus, ar avea și hipertensiune.

În 2014, când încă era șef al statului, Băsescu a fost diagnosticat cu emfizem pulmonar, care are ca efect scăderea calităţii vieţii pentru că pacientul oboseşte foarte repede.

Traian Băsescu a evitat să mai apară în spațiul public din septembrie 2021, când Parlamentul a adoptat legea in urma careia foștii colaboratori ai securității își pierd privilegiile. În calitate de fost președinte al țarii, Băsescu se bucura de o serie de privilegii: avea dreptul la indemnizație, avea protecție din partea SPP și acces la casa de protocol.

În martie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat faptul că Traian Băescu a fost colaborator al Securității ceaușiste, cu numele de cod „Petrov”. A fost momentul în care Traian Băsescu a ajuns la un spital din Bruxelles. Deși se credea că a suferit un atac vascular cerebral, medicii l-au diagnosticat cu atac de…. panică.

În 2006 Traian Băsescu a mai fost operat în 2006 de hernie la un spital din Viena iar un an mai târziu mergea tot la spitalul Militar pentru o operație de tiroidă.

În vârstă de 72 de ani, Traian Băsescu nu va candida pentru un nou mandat de europarlamentar.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.