Temperatura apei în largul Floridei a ajuns la fel de caldă ca într-o cadă

- Nationale - iulie 26, 2023
Distribuie

Temperatura mării la suprafață a ajuns în largul Floridei la 38 de grade Celsius. Informația a fost transmisă de o baliză și, dacă se va confirma, va consfinți un nou record mondial.

Înregistrarea a fost făcută în această săptămână de o baliză din Manatee Bay, în Florida Keys. Probele au fost luate de la o adâncime de 1,5 metri, iar balizele din jur au înregistrat cifre similare, potrivit Sky News.

Baliza este deținută și întreținută de Parcul Național Everglades, potrivit site-ului Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice. Instalația va fi verificată de specialiști pentru a se stabili dacă măsurătorile efectuate nu au fost afectate de alți factori.

Temperatura de peste 38 de grade Celsius ar fi cea mai ridicată înregistrată vreodată. În prezent, se crede că cea mai mare temperatură de la suprafața mării este de 37,6 grade Celsius, aceasta fiind înregistrată în Golful Kuweit.

The post Temperatura apei în largul Floridei a ajuns la fel de caldă ca într-o cadă first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.