COD GALBEN și PORTOCALIU, până joi noaptea, 27 iulie, ora 02:00.

- Administratie - iulie 26, 2023
anm
Distribuie

În data de 26 iulie, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare pentru județul Alba cu privire la fenomenele meteo periculoase, codificate ca GALBEN și PORTOCALIU, care vor persista până joi noaptea, 27 iulie, ora 02:00.

COD GALBEN:

În cea mai mare parte a țării, inclusiv în județul Alba, se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta va provoca intensificări ale vântului, cu rafale atingând între 55 și 70 km/h, iar izolat peste 80 km/h. De asemenea, se vor produce vijelii, descărcări electrice frecvente, grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor fi semnificative, ajungând la 20-25 l/mp în intervale scurte de timp sau izolat peste 30-40 l/mp.

COD PORTOCALIU:

În regiunile Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și în mare parte a Transilvaniei și Moldovei, va persista o instabilitate atmosferică accentuată. Vântul se va intensifica, cu rafale ce pot atinge între 70 și 90 km/h, iar local vor fi chiar peste 100 km/h. Se așteaptă vijelii puternice, descărcări electrice frecvente, averse torențiale și grindină. În aceste zone, cantitățile de apă vor fi însemnate, variind între 30 și 40 l/mp în intervale de 1 până la 3 ore, cu izolat peste 50-60 l/mp, mai ales în Transilvania și Moldova.

Service camioane
Comments are closed.