STP se înnoiește în Săptămâna Mare: 12 autobuze electrice au fost preluate de operatorul de transport public din Alba Iulia

- Administratie - aprilie 14, 2023
Distribuie

Operatorul de transport public a preluat, astăzi, cele 12 autobuze electrice aflate în proprietatea primăriei!

Chiar dacă predarea acestora a fost făcută mai târziu decât ne-am fi dorit, atât noi cât și albaiulienii care folosesc transportul în comun, ne bucurăm că operatorul a reușit să instaleze stațiile de încărcare, pentru ca aceste autobuze nepoluante, achiziționate de către primărie, să poată circula, înlocuindu-le pe cele uzate fizic și moral. Saptamana viitoare, aceste 12 autobuze se vor alătura, pe străzile orașului, primului autobuz electric aflat deja în circulație.

Albaiulienii merită un transport în comun modern, accesibil, sigur și rapid, iar pentru a satisface aceste nevoi, primăria a mai semnat contractele de finanțare pentru încă patru proiecte prin care vor fi achiziționate autobuze și microbuze electrice, stații de așteptare inteligente și sisteme de ticketing moderne. Toate acestea, împreună cu benzile dedicate autobuzelor de pe proiectele de mobilitate urbană, aflate deja în execuție, sper că vor încuraja utilizarea la scară cât mai largă a transportului public, pentru ca noi toți să trăim într-un oraș mai puțin poluat.

Gabriel Codru Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.