Stand-Up Poetry: Alba Iulia în zodia poeziei

- Actualitate - aprilie 9, 2024
Distribuie

Vineri, 12 aprilie 2024, în fața Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia va avea loc cea de-a șasea ediție a show-ului de poezie tânără – „Alba Iulia Stand-Up Poetry”.

Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Filiala Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia și Palatul Principilor din Alba Iulia. Proiectul coordonat de bibliotecarele Luiza Pop și Cornelia Oargă va fi prezentat de bibliotecara Daniela Floroian și de poetul Marcel Vișa.

La eveniment vor fi prezenți și vor lectura din opera poetică proprie, 14 dintre cei mai talentați tineri poeţi români: Hristina Doroftei, Costel Stancu, Adriana Teodorescu, Marian Mihai, Violeta Pintea, Andrei Novac, Carmen Secere, Cătălin-Mihai Ștefan, Radu Andriescu, Dalia Rădac, Tudor Cosmin, Vasi Prode, Georgiana Olaru și Marcel Vișa.

Invitații speciali ai acestei ediții de Alba Iulia Stand-Up Poetry sunt artistul Zoltan Butuc, ce va susține un recital de poezie cântată și muzicianul Ovidiu Pârjol, cu un recital la pian. De asemenea, cei prezenți vor putea vizita și admira o expoziție de poezie gândită și amenajată de bibliotecara Monica Avram de la Biblioteca Județeană Alba.

Început în anul 2019 ca un proiect dedicat tinerilor poeți, Alba Iulia Stand-Up Poetry s-a bucurat de succes nu numai în rândul acestora ci și în rândul scriitorilor consacrați, al creatorilor de frumos din toate sferele culturii și al publicului larg, motiv pentru care organizatorii au decis continuarea lui. Intrarea la eveniment este liberă.

Organizat de CJ Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, evenimentul începe la ora 17.00.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.