Sensibilul primar Gabriel Pleșa a fost la concertul de vioară de la catedrala catolică

- Administratie - mai 8, 2023
Distribuie

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a fost duminică, 7 mai, la un concert superb la Catedrala Romano-Catolică Sf. Ștefan, un concert organizat de Primărie. Dar timp de trei zile (5-7 mai 2023) a evitat cu dibăcie și eleganță să treacă pe la Târgul de cArte Alba Transilvana (organizat de Biblioteca Județeană Alba și CJ Alba).

Iată câteva din gândurile edilului șef (prezentate online, evident) după concertul de la catedrala romano-catolică:

„Andreea și Răzvan Stoica, doi mari artiști internaționali, au susținut, în această seară, un recital de excepție în Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia.

În cadrul proiectului național denumit „Baroque Tour”, am ascultat compoziții muzicale de secol XVII, într-un decor inedit, interpretate de către Andreea Stoica la pian și Răzvan Stoica la o vioară Stradivarius din 1729.

Locația aleasă s-a dovedit a fi neîncăpătoare, chiar dacă numărul de locuri a fost suplimentat, și m-am bucurat să observ că apetitul albaiulienilor pentru muzica de calitate este tot mai mare. Din acest motiv le promit, iubitorilor muzicii clasice, multe recitaluri de acest gen în orașul nostru.

Evenimentul a fost organizat de către Primăria Municipiului Alba Iulia și Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba”. (Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.