Centrul Cultural al primarului Gabriel Pleșa a picat în Consiliul Local… și a treia oară

- Administratie - aprilie 27, 2023
Distribuie

Creativ sau Inocultura, proiectul Centrului Cultural propus de Gabriel Pleșa a picat din noua. Este a treia oară când pică acest proiect. Au votat împotrivă consilierii PNL și doi consilieri PSD.

Varianta pe scurt a primarului gabriel Pleșa: Înființarea Centrului de Cultural InoCultura, instituție de cultură de interes local, în linii mari este vorba de același proiect prezentat de două ori în CL Alba Iulia.

În noua variantă, au fost anulate anumite posturi vacante din Serviciul Evenimente-Turism:

Înființarea Muzeului Palatului Principilor se va face prin preluarea Serviciului de Evenimente-Turism din aparatul propriu al primarului, creându-se o structură unică (unificată) cu 42 de posturi:

Serviciul Evenimente-Turism, cu 18 posturi:
-17 de execuție (16 ocupate, unul vacant la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică)
-1 de conducere

Se vor înființa alte 24 noi:
-20 posturi de execuție
-4 posturi de conducere

Gabriel Pleșa a declarat motivele pentru care își dorește realizarea Centrului Cultural unic, numit inițial Creativ, redenumit acum InoCultura:

„1.Este un centru ordonator terțiar de credit, cu cod fiscal separat, în care principala mea dorință este creăm posibilitatea de venituri. Din păcate, în Cetate, în afară de câteva locuri de parcare și câteva bilete la Principia, nu avem nici un fel de încasare. În schimb, cheltuieli cu duiumul. Știți că acolo este inima orașului, acolo sunt evenimentele, punctul de atracție numărul 1 al orașului, de aceea trebuie să profităm, la fel ca alte municipalități și orașe care știu să vândă orice poveste, orice piatră și crează venituri pentru comunitate.

Acesta este principalul motiv pentru care mi-am dorit acest centru ordonator terțiar de credit.

2.Avem obligația la finalizarea proiectului trebuie acea structură minimă de personal, care să desemneze acest muzeu sau acest centru.
Ne trebuie acel personal minim care s-a spus atunci când s-a scris proiectul.

Vrem în 1-15 august să deschidem acest corp E (20 la sută din ansamblul care este acolo) către public care așteaptă, sunt convins, de foarte mult timp.

3.Raționamentul de a crea acest serviciu este și să nu mai rămânem cu Serviciul Evenimente-Turism și într-un birou la Primărie și partea din Informare Turistică jos în Șanțuri, foarte puțin vizibil.

Tot aceste personal își desfășoară activitatea acolo, în acea zona istorică, unde se desfășoară evenimente. Punctul de Informare vrea să-l scoatem din Șanțuri și să-l punem în Palatul Principilor, la parter într-o clădire. Nu aș vrea să rămânem cu această struțo-cămilă, cu un Serviciu Evenimente-Turism cu 23 de posturi și să mai înființăm obligatoriu unul prin proiectul ăsta european, cum unii colegi (liberali) au inițiat acel proiect. Nu înțeleg logica.

Nu este nimica decât dorința de a ne organiza mai bine, dorința de a crea venituri.

Eu inițiez și încerc să vă spun că e bine să mergem așa (cu o structură unică) și se vine cu un alt proiect care de fapt e același lucru, dar care păstrează două structuri în paralel, pentru că dacă ar fi să discutăm de posturi e cam la fel, poate un post șef-serviciu e diferit…

Nu cred că acest proiect are vreo hibă…

Este exact cum s-a întâmplat la Buget: „Haideți să nu facem cum s-a propus” (n.a. – să nu facem pe plac primarului). Eu pot să înțeleg, pentru că sunt și eu în lumea politică de 20 și ceva de ani în lumea politică, dar credeți-mă că nu are nici un fel de miză politică, are doar o miză administrativă și una organizatorică.

Iar votând acest proiect, v-o pot demonstra într-un an de zile că am avut dreptate.

Pot să vă spun că dacă nu votați acest proiect, cu ceea ce se aude că va veni din păcate în perioada următoare de la centru, s-ar putea să intrăm într-o mare problemă”.

Consilierii liberali (prin vocea Corinei Rotar) au spus că vor o structură cu 21 de posturi în ceea ce privește Muzeul Principilor Transilvaniei: „Noi avem o viziune unitară, mai aplicată, mai concretă: cu 21 de posturi”.

Corina Rotar l-a luat peste picior pe primarul Pleșa: „Nu trebuie să le luăm cu atâta patimă, pur și simplu sunt două păreri diferite, trebuie să lăsăm consilirii să decidă ce variantă își doresc să aleagă pentru acest muzeu pe care toți îl dorim”. Evident, în Consiliul Local, consilierii marelui PNL pot adopta (cu complicitatea PSD) orice hotărâre își doresc…

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.