Semne bune anul are: La Ciugud a fost inaugurată o grădiniță construită de la zero

- Din Judet - ianuarie 5, 2023
Distribuie

Joi, 5 ianuarie 2023. La Ciugud a fost inaugurată o unitate pentru preșcolari. Realizată de la zero într-un an de zile, grădinița poate primi 180 de copii. Grădinița se află în Zona de Dezvoltare Economică a comunei Ciugud, la intrarea în comună dinspre Alba Iulia.

Lucrările au fost începute de societatea Tobimar din Alba Iulia în 2018, dar societatea a renunțat să ducă la capăt proiectul. Construcția a fost finalizată de firma Lincoln Plus din Sebeș.

Alături de primarul Gheorghe Damian s-au aflat reprezentanții firmelor din zonă și câțiva localnici (a căror angajați vor beneficia de noua unitate), oameni politici (senatorul Călin Matieș, senatorul Sorin Bumb, deputatul Beniamin Todosiu), reprezentanți ai administrației locale și județene: primarul Municipiului Alba Iulia – Gabriel Pleșa, președintele CJ Alba – Ion Dumitrel, vicepreședinții CJ Alba, Mitică Fulea și Marius Hațegan, inspectorul școlar general Cornel Sandu, prefectul Nicolae Albu, viceprefectul Corneliu Mureșan și alții.

Activitatea în grădiniță (program normal) va începe luni, 9 ianuarie 2023, cu aproximativ 80 de copii din comună. Din toamnă, grădinița va trece la un program prelungit.

Reamintim:

Noua unitate școlară va avea o capacitate de 9 săli (180 de copii): conform legii, capacitatea unei clase este de 20 de preșcolari (prin derogare de la inspectoratul școlar, într-o sală pot intra suplimentar încă 4 copii).

Este vorba de o investiție realizată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR): sunt fonduri europene acordate prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Investiția finală se ridică la aproape 1,3 milioane de euro (incluzând aici TVA-ul, dar și partea de finanțare a Consiliului Local Ciugud).

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.