După ce a băut bine, un bărbat de 63 de ani din Blaj a ieșit la plimbare cu mașina

- Din Judet - ianuarie 6, 2023
Distribuie

Joi, 5 ianuarie 2023, în jurul orei 20.30, polițiștii rutieri din Blaj au depistat un bărbat de 63 de ani, din municipiul Blaj, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Alexandru Borza din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge pentru stabilireaa alcoolemiei.

Bărbatul este cercetat în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Stimați conducători auto, șofatul și alcoolul sunt incompatibile!

Pentru a conduce în siguranță, șoferul trebuie să își păstreze starea de atenție, să reacționeze rapid, să vadă clar și să aprecieze corect distanța și viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacție, echilibrul și capacitatea de a vorbi. Când aceste funcții sunt afectate, probabilitatea unui accident rutier crește exponențial.

Un om treaz (cu simțuri agere și odihnit) are un timp de reacție de circa o secundă atunci când vrea să frâneze, în vreme ce, în cazul unui șofer care a consumat alcool, acest timp crește.

Consumul de alcool înseamnă diminuarea capacităților senzoriale și motrice și constituie un factor de mare risc asupra siguranței traficului rutier, influențând, în mare măsură, producerea accidentelor de circulație.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg./l. în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație.

O concentrație alcoolică în sânge sub această valoare situează fapta în zona contravențională şi se pedepsește cu amendă cuprinsă între 9 și 20 de puncte, iar ca măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Nu conduceți sub influența alcoolului!

Service camioane
Comments are closed.