Scărișoara: Șase copii au fost preluați de DGASPC Alba după ce mama lor a murit în urma unei nașteri la domiciliu

- Din Judet - februarie 6, 2023
Distribuie

În data de 5 februarie a.c. Primăria comunei Scărișoara a solicitat sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba în vederea instituirii unei măsuri de protecție specială pentru 7 copii, cu vârsta cuprinsă între 3 zile și 12 ani, ca urmare a decesului mamei acestora.

Echipa de intervenție a DGASPC Alba, formată din asistent social și psiholog, cu ajutorul reprezentanților IPJ Alba – Poliția orașului Câmpeni, ISU Alba – Stația de Pompieri Câmpeni și primăriei Scărișoara, a preluat de la domiciliu 6 copii, cel mai mic copil fiind deja internat în spitalul din Câmpeni.

Pentru cei 6 copii s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgență prin dispoziția directorului general al DGASPC Alba.

Astfel, pentru 4 copii s-a dispus măsura plasamentului la asistent maternal profesionist, iar pentru 2 copii plasamentul în familia lărgită, respectiv la o mătușă paternă și la nașii părinților.

De asemenea, după clarificarea situației juridice și externarea din spital, nou-născutul va fi ocrotit la un asistent maternal profesionist.

Director general DGASPC Alba, Frăcea Valentin-Ioan

Service camioane
Comments are closed.