Șapte instituții cu atribuții legale au (re)verificat astăzi activitatea Căminului pentru Persoane Vârstnice din subordinea Consiliului Local Alba Iulia

- Din Judet - iulie 11, 2023
Distribuie

Căminul pentru Persoane Vârstnice Alba Iulia a făcut astăzi obiectul unei ample acțiuni de verificare, realizată de IPJ, DSVSA, ANPC (CJPC), ISU, DSP, ITM și AJPIS, fiecare instituție desfășurând propriul control în conformitate cu procedurile pentru care este abilitată. Astfel de controale au loc în acest moment peste tot în țară, în contextul situației alarmante depistată la câteva centre de asistență socială din județul Ilfov.

Căminul din Alba Iulia are 88 de beneficiari, care sunt cazați în camere cu unul sau două locuri și grup sanitar propriu. Vârstnicii sunt deserviți în mod direct de 45 de angajați, din sectoarele de asistență și îngrijire, asistență medicală, administrativ și bloc alimentar. Controlul a apreciat drept corespunzătoare condițiile de întreținere și de igienă, dar și asistența medicală din cămin. A fost evidențiată preocuparea căminului de a menține sau dezvolta deprinderile beneficiarilor prin intermediul activităților zilnice, dar și de a asigura programe de recuperare: kinetoterapie, masaj, gimnastică etc. Au fost constatate existența procedurilor și instruirii corespunzătoare a personalului în privința comportamentului față de vârstnici și nu în ultimul rând, asigurarea de către cămin a unei relații permanente a beneficiarilor cu familia și cei apropiați.

Cu ocazia controlului a fost verificat și sistemul de alarmare a personalului de către vârstnici (există butoane de alarmare în fiecare cameră și baie), iar ISU a procedat la instruirea unor angajați cu privire la comportamentul în caz de cutremur, inundații sau incendiu.

La final, instituțiile de control au lăsat și unele recomandări sau măsuri care să fie puse în practică în perioada următoare, acestea urmând a fi soluționate fie în mod direct de către cămin, fie în colaborare cu celelalte structuri din Primăria Alba Iulia.

Service camioane
Comments are closed.