Roșia Montană: Percheziții în cadrul unui dosar penal privind infracțiuni de contrafacere și camătă

- Din Judet - octombrie 19, 2022
alba
Distribuie

Marți, 18 octombrie 2022, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, au efectuat 3 percheziţii în comuna Roșia Montană, în cadrul unui dosar penal privind infracțiuni de contrafacere și camătă.

Din cercetările de până acum rezultă că un bărbat de 37 de ani din comuna Roșia Montană, a împrumutat diverse sume de bani unor persoane din comună, solicitând dobânzi, și a întocmit diferite înscrisuri pentru a avea evidența datornicilor, anunță IPJ Alba.

De asemenea, bărbatul ar fi comercializat articole vestimentare și cosmetice care poartă însemnele unor mărci celebre, în legătură cu care există suspiciunea că sunt contrafăcute.

În urma perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat 143 de produse vestimentare și parfumuri, în valoare de peste 10.000 lei. De asemenea, au fost ridicate diferite înscrisuri și mijloace tehnice care ar fi fost folosite în activitatea infracțională.

Oamenii legii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulaţie a unui produs având o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, fapte prevăzute de art. 90 din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice și camătă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 351 din Codul Penal.

Acțiunile SICE au fost susținute de polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Service camioane
Comments are closed.