Românii au fost cei mai numeroși turiști străini în Bulgaria în sezonul de iarnă din acest an

- Nationale - aprilie 5, 2024
Distribuie

Românii au fost cei mai numeroși turiști străini în Bulgaria în sezonul de iarnă din acest an, potrivit datelor furnizate de Ministerul Turismului din Bulgaria. În perioada 1 decembrie 2023 – 25 martie 2024, Bulgaria a înregistrat un total de 1,8 milioane de turiști străini, iar românii s-au situat în fruntea listei cu 62.000 de vizitatori.

Ministerul Turismului din Bulgaria a raportat, de asemenea, o creștere generală a fluxului de turiști comparativ cu sezonul anterior, estimând o creștere cu 5% a numărului de turiști în comparație cu sezonul de iarnă 2022/2023.

Printre alte naționalități cu prezență semnificativă în Bulgaria se numără turiștii din Grecia (57.000), Turcia (53.000) și Marea Britanie (53.000), care au înregistrat, de asemenea, o creștere semnificativă a numărului de vizitatori. Italia, Macedonia de Nord, Germania, Israel și Serbia sunt și ele pe lista celor care au contribuit la fluxul turistic din Bulgaria în sezonul de iarnă.

Capitala Sofia s-a bucurat de cea mai mare atenție din partea turiștilor străini, cu 323.000 de vizitatori în timpul sezonului de iarnă. Destinații populare pentru iubitorii sporturilor de iarnă au fost Bansko, Samokov, Smolyan și Chepelare.

Datele oferite de Sistemul de Informare Unificat din Domeniul Turismului (UTIS) arată că grupa de vârstă cea mai reprezentată printre turiștii străini este cea cuprinsă între 30 și 44 de ani.

Pe lângă sezonul de iarnă, ministrul Turismului din Bulgaria, Zaritsa Dinkova, a subliniat că turoperatorii au observat o creștere semnificativă a rezervărilor timpurii efectuate de vizitatorii britanici și germani pentru sezonul de vară, cu o creștere de 70%, respectiv 20%. Acest lucru indică o perspectivă promițătoare pentru industria turismului în Bulgaria și în sezoanele viitoare.

The post Românii au fost cei mai numeroși turiști străini în Bulgaria în sezonul de iarnă din acest an first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.