Rezultate foarte bune pentru elevii din județul Alba la faza finală a Olimpiadei Naționale de limbi moderne

- Administratie - aprilie 25, 2023
Distribuie

În perioada 9- 13 aprilie 2023 Clujul a fost capitala multilingvismului în România. Acolo, și-au dat întâlnire limbile moderne la etapa națională a Olimpiadei. Astfel, elevii județului Alba, calificați la această etapă, fie iubitori ai limbilor romanice (limba franceză, limba italiană, limba spaniolă), fie iubitori ai lui Shakespeare s-au remarcat prin rezultate frumoase, demne de invidiat:

Limba lui Voltaire i-a adus elevului Dumitru Philip, clasa a XI-a de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia Premiul I, iar elevei Budai Bianca Antonia , clasa a XI-a de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud – Mențiune, clasându-se pe locul VIII.

La limba engleză, eleva Crihan Geanina, de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia a obținut Mențiune, reușind să se califice pe locul IV.

La limba italiană eleva Flavia Lupea, clasa a X-a de la Liceul de Arte „Regina Maria” a obținut Mențiune.

La limba spaniolă eleva Sonia Onețiu, clasa a IX-a de la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș a obținut Premiul II, iar eleva Trânc Gabriela din clasa a XI-a de la Colegiul Național „David Prodan” Cugir – Mențiune.

Lotul național care a reprezentat județul ALBA a fost alcătuit din 26 de elevi: 13 elevi la limba engleză, 6 elevi la limba franceză și 7 elevi la limbile romanice (italiană și spaniolă).

De asemenea, la Bistrița a avut loc in perioada 17-23 aprilie Olimpiada de Limba Germană Modernă la care eleva Grosu Oana, clasa a XI-a de la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș a obținut Premiul II.

Felicitări tuturor elevilor pentru reușită dar și cadrelor didactice pentru implicarea în pregătirea acestora!

Inspectoratul Școlar Județean Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.