Reacția ASE București la acuzațiile de plagiat aduse lui Gabriel Pleșa

- Actualitate - aprilie 17, 2024
Distribuie

Academia de Studii Economice din Capitală a răspuns promt la solicitarea noastră privind doctoratul cu cântec al lui Gabriel Pleșa, dar răspunsul este unul echivoc:

„Ca urmare a adresei dvs., transmisă pe email la adres doctorat@ase.ro, înregistrată la Biroul CSUD cu nr. 1100/ 09.04.2024 și la Departamentul Relații cu publicul ASE cu nr. 77/ 09.04 2024, prin care solicitați informații de interes public cu privire la dosarele de doctorat ale domnilor Tiberiu Bărbulețiu, Gabriel Codru Pleșa și Dan Coriolan Simedru, în baza legii nr.544/ 2001, vă comunicăm următoarele:

1.Nu suntem în măsură să comentăm informațiile din presă cu privire la acuzațiile de plagiat. Sesizările cu privire la plagiat, în cazul unei teze de doctorat, se analizează în baza Ordinului Nr. 5229 din 17 august 2020 pentru aprobarea metodologiilor referitoare la acordarea atestatului de abilitare, acordarea titlului de doctor, precum și la soluționarea sesizărilor cu privire la nerespecatrea standardelor de calitate sau etică profesională, inclusiv cu privire la existența plagiatului, în cadrul unei teze de doctorat. (…)”

Reamintim, Gabriel Pleșa are un doctorat în sociologie cu titlul „Utilizarea raţională a forţei de muncă în judeţul Alba”, conducător științific fiind profesorul Toma Roman, cel care a coordonat și lucrările de doctorat ale altor doi liberali din Alba: Tiberiu Bărbulețiu și Dan Coriolan Simedru.

Diploma de doctor a lui Gabriel Codru Pleșa a fost emisă de ASE București la data de 16 aprilie 2007.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.