Rata de promovare la Bacalaureat în județul Alba este de 79,09%

- Din Judet - iulie 3, 2023
Distribuie

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2023, în județul Alba, este de 79,09%. Din seria curentă, rata de promovare este 83,79%, iar din seriile anterioare, 32,32%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare este mai mare.

În sesiunea iunie-iulie 2023, au promovat 1.713 de candidați, dintr-un total de 2.166 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1.649 de candidați sunt din promoția curentă, iar 64 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 79 de candidați au absentat, iar 4 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de bacalaureat.

1 candidat a obținut media 10;
12 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
3 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;
66 candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;
115 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Cele mai mari procente de promovare pentru promoția curentă s-au înregistrat în următoarele unități de învățământ:

COLEGIUL NATIONAL MILITAR „MIHAI VITEAZUL” ALBA IULIA 100.00%
LICEUL TEORETIC „SFANTUL IOSIF” ALBA IULIA 100.00%
COLEGIUL NATIONAL „HOREA CLOSCA SI CRISAN”ALBA IULIA 99.53%
SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX „SFANTUL SIMION STEFAN” ALBA IULIA 98.67%
COLEGIUL NATIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBES 98.37%
COLEGIUL NATIONAL „TITU MAIORESCU” AIUD 94.38%
COLEGIUL ECONOMIC „DIONISIE POP MARTIAN” ALBA IULIA 92.81%
COLEGIUL NATIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” BLAJ 90.23%
COLEGIUL NATIONAL „BETHLEN GABOR” AIUD 89.29%
LICEUL DE ARTE „REGINA MARIA” ALBA IULIA 89.06%
COLEGIUL NATIONAL „DAVID PRODAN” CUGIR 88.89%

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase).

Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 3 iulie, la ora 11:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în 3 iulie, în intervalul orar 12-18. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate în 7 iulie.

Biroul de presă al ISJ Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.