RAR desființează teoria privind cauciucurile de iarnă: ‘Nu există sancțiuni’

- Nationale - noiembrie 9, 2023
Distribuie

Registrul Auto Român demontează miturile și explică regulile referitoare la anvelopele de iarnă, subliniind lipsa sancțiunilor pentru posesorii de ‘all season’ conform legislației rutiere.”

Registrul Auto Român (RAR) a emis o serie de precizări importante referitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă, respingând teoria conform căreia posesorii de anvelope „all season” vor fi sancționați în timpul sezonului rece. Potrivit RAR, toate anvelopele marcate cu literele M și S, indiferent de denumirea comercială, respectă cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.

RAR a subliniat că obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este în vigoare și că aceasta nu a suferit modificări de la introducerea sa prin Ordonanța Guvernului nr.5/2011.

Astfel, pentru posesorii de autovehicule care respectă legislația și folosesc anvelopele marcate cu literele M și S în condițiile specificate de lege, nu există sancțiuni rutiere.

RAR a recomandat șoferilor să nu ignore importanța anvelopelor de iarnă în sezonul rece, subliniind că acestea sunt concepute să rămână moi la temperaturi sub 7-8 grade Celsius, asigurând aderența la carosabil.

Înainte de a monta anvelopele, RAR a sfătuit șoferii să verifice anul fabricației (DOT) și adâncimea profilului. De asemenea, a subliniat importanța utilizării anvelopelor de iarnă în condiții optime, care pot crește aderența pe carosabilul acoperit cu zăpadă și scade distanța de frânare.

RAR a adăugat că amenda pentru lipsa anvelopelor de iarnă, în condițiile specificate de lege, se încadrează în clasa a IV-a de sancțiuni, între 1.305 și 2.900 de lei, iar polițiștii rutieri pot reține certificatul de înmatriculare al vehiculului.

The post RAR desființează teoria privind cauciucurile de iarnă: ‘Nu există sancțiuni’ first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.