Radu Tuhuț: Este îngrijorătoare intenția de transformare a funcțiilor de secretari generali ai localităților din funcții publice în funcții numite

- Politice - februarie 24, 2021
Distribuie

”Privesc cu îngrijorare intenția declarată a premierului Florin Cîțu de a transforma funcția publică de secretar general al unității administrativ teritoriale, din funcție publică de conducere specifică în funcție numită, cu mandat limitat la maxim șase ani, reînnoit la trei ani. Susțin demersurile secretarilor generali ai comunelor din România (și a tuturor asociațiilor de profil) care condamnă cu fermitate această idee nechibzuită și neanalizată corespunzător”, afirmă președintele interimar al PSD Alba, deputatul Radu Tuhuț.

”Ca fost primar al unei comune, cunosc rolul important al secretarului general, de garant al legalității actelor administrative, dar și nevoia acestuia de a avea un serviciu stabil, fără presiuni și imixtiuni politice.

Premierul Florin Cîțu trebuie să își reevalueze cuvintele și intenția deoarece riscă să politizeze o importantă funcție publică unde este nevoie de continuitate și profesionalism. Nu de nepotism și răsplata partidului!”, spune Radu Tuhuț.

Service camioane
Comments are closed.