Protestul fermierilor și camionagiilor continuă lângă București

- Actualitate - ianuarie 12, 2024
Distribuie

Mii de fermieri și camionagii din toată țara încearcă de trei zile să ajungă la București pentru a protesta în fața Guvernului.

Fermierii și camionagii sunt serios afectați de scumpirea polițelor RCA, de timpul pierdut la graniță și de prețul mare al motorinei. În plus, fermierii spun că prețul cerealelor a scăzut din cauza fermierilor ucrainieni, care își exportă marfa prin România.

Joi, 11 ianuarie 2024, în a doua zi a protestului, George Simion și Diana Șoșoacă au încercat să se alăture protestatarilor, dar au fost respinși, huiduiți. Camionagii și femierii au declarat că nu doresc ca protestul lor să fie politizat.

În acest timp la guvern, reprezentanții transportatorilor negociau cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, iar printre acești reprezentanți se numără și Florin Tomuța, membru al Asociației Operatorilor de Transport Rutier „Apulum” și al COTAR (Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România), dar și președinte al PSD Alba Iulia.

Polițiștii și jandarmii i-au oprit pe protestatari la Chiajna pentru că nu aveau aprobare pentru protest în Piața Victoriei.

Vineri, 12 ianuarie, camionagiii și fermierii au continuat protestul la marginea Bucureștiului, dar cu puține șanse de succes de a intra în Capitală și de a fi ascultați de Guvern.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.