Cea mai mare investiție în sănătate: 55 de milioane de euro pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean Alba

- Actualitate - ianuarie 12, 2024
Distribuie

Începem noul an așa cum ne-am propus, aducând investiții majore în Alba, unde vom construi practic un nou corp de clădire pentru radioterapie și cardiologie intervențională. Cea mai mare investiție în infrastructura de sănătate, în valoare de peste 55 milioane de euro.

Am fost invitat alături de Ion Dumitrel, președintele CJ Alba și al PNL, la semnarea contractului de finanțare pentru proiectare și execuție, întrucât împreună cu managerul spitalului Mârza Diana și echipa de proiect, suntem cei care am pus spitalul nou în PNRR și am obținut finanțarea.

Din păcate, PSD a încercat să scoată spitalul Alba din PNRR, dar nu le-a reușit pentru ca noi liberalii suntem puternici aici, iar echipa de proiect și-a făcut datoria.

Va fi a doua mare investiție în infrastructură după Sebes-Turda, pe care tot noi liberalii am adus-o în Alba, când alții spuneau ca visam! Mulți au spus ca acest spital nu se face, PSD a pus bețe în roate, dar uite ca se face și e bine pentru sănătatea oamenilor din Alba. Așa cum au spus și despre campusul de învățământ dual ca nu se va face și se face!

Nu ne oprim aici, vom continua să ne batem pentru investiții majore, astfel încât locuitorii județului să nu mai fie trimiși în zone limitrofe pentru boli unde secundele contează sau pentru radioterapie! Trebuie să nu fim cu nimic mai prejos decât Clujul, Sibiul sau Tg. Mureș.

Dumnezeu să binecuvânteze Alba!

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.