Progres semnificativ în Programul Național de Cadastru și Carte Funciară: Peste 6,2 milioane de hectare înregistrate gratuit pentru cetățeni!

- Nationale - ianuarie 10, 2024
Distribuie

ANCPI anunță finalizarea lucrărilor în 225 de localități și cofinanțarea în 6 orașe, în timp ce proiectul major sprijină 102 comune din fonduri europene.

Prin intermediul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF), Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) desfășoară o campanie amplă de înregistrare sistematică a proprietăților în peste 2.300 de unități administrativ-teritoriale din România, acoperind o suprafață impresionantă de peste 6,2 milioane de hectare.

Lucrările, finanțate din veniturile proprii ale ANCPI, fonduri europene nerambursabile și bugetele primăriilor, sunt oferite gratuit cetățenilor, marcând un pas important către o evidență cadastrală completă și actualizată.

Până în prezent, 225 de localități au încheiat cu succes procesul de înregistrare sistematică a proprietăților, dintre care șase au beneficiat de cofinanțare din veniturile proprii ale ANCPI și bugetul autorităților locale. De asemenea, 102 comune au fost cadastrate prin intermediul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, susținut financiar de fonduri europene.

În cadrul eforturilor de integrare a terenurilor agricole în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, 7,44 de milioane de hectare, reprezentând 78% din totalul de 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole eligibile pentru subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), au fost deja înregistrate.

Scopul Planului Național de Cadastru și Carte Funciară rămâne înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor, inclusiv terenuri și clădiri, din întreaga țară în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Pentru mai multe informații și detalii, cetățenii sunt îndemnați să acceseze site-ul oficial al ANCPI la adresa https://www.ancpi.ro/pnccf/.

The post Progres semnificativ în Programul Național de Cadastru și Carte Funciară: Peste 6,2 milioane de hectare înregistrate gratuit pentru cetățeni! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.