Primarul comunei Vințu de Jos, liberalul Petru Ioan Barbu, a fost găsit spânzurat

- Actualitate - aprilie 17, 2024
Distribuie

În vârstă de 57 de ani, primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat. Primarul era cercetat într-un dosar de delapidare și fals.

În anul 2021, edilul comunei Vinţu de Jos a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore pentru delapidare şi fals, fiind cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile, printre obligaţiile impuse de către procurori fiind şi aceea de a nu mai desfăşura activitatea de primar.

„La data de 28.12.2020, între UAT Comuna Vinţu de Jos reprezentată prin inculpatul Petru Ioan Barbu, în calitate de primar, şi o societate comercială, reprezentată de inculpatul P.N., în calitate administrator, s-au întocmit 5 procese-verbale fictive de predare-primire, care au fost înregistrate la Primăria Comunei Vinţu de Jos şi potrivit cărora UAT Comuna Vinţu de Jos a primit documentaţiile: studiu de fezabilitate, expertiză tehnică, studiu topografic, studiu geotehnic şi studiu hidrologic privind obiectivul de investiţie „Extindere Reţea de Alimentare cu Apă Potabilă în Comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba”. În baza acestor procese-verbale, la data de 30.12.2020, UAT Comuna Vinţu de Jos a achitat către societatea comercială prin 5 ordine de plată suma totală de 427.805 lei, reprezentând contravaloarea acestor studii, care în realitate nu au fost efectuate şi nu au fost predate beneficiarului”, potrivit unui comunicat din 2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Petru Ioan Barbu fusese nominalizat de PNL Alba pentru a candidat la 9 iunie 2024 pentru un nou post de primar la Vințu de Jos.

Service camioane
Comments are closed.