Primăria Aiud promite 9 km de piste pentru biciclete prin intermediul unui proiect ecologic

- Administratie - februarie 10, 2023
Distribuie

Prin intermediul proiectului „Transport public ecologic în municipiul Aiud” vor rezulta 9 km de piste pentru biciclete. O parte dintre acestea vor merge pe carosabil, cum este cazul celor de pe strada Tribun Tudoran sau de pe strada Ion Creangă. Iar acolo unde trotuarul este suficient de larg, pistele vor fi amenajate pe o parte din acesta.

Implementarea proiectului înseamnă și reabilitarea trotuarelor din zona centrală protejată a municipiului Aiud, lucrări care vor debuta în curând. De asemenea, toate trotuarele pe unde se amenajează piste vor fi modernizate.

De ce este important acest proiect pentru aiudeni?

Pentru că ne dorim ca cetățenii să poată ajunge la orice instituție publică în cel mult 15 minute, fără a fi nevoiți să utilizeze autoturismul propriu. Prin acest proiect încurajăm utilizarea transportului public în comun, a bicicletei și a mersului pe jos și contribuim la reducerea emisiilor de carbon în municipiul nostru.

Proiectul „Transport public ecologic în municipiul Aiud” este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 4e, Obiectiv specific 3.2.

P.S.: Traseul pistelor de biciclete va fi legat ulterior de alți 6,7 km de piste realizate pe străzile Avram Iancu și Moților, în cadrul proiectului care modernizează „Transalpina de Apuseni”.

Oana Badea, primar al Municipiului Aiud

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.