Powerlifting: Sportivii CS Unirea Alba Iulia – 55 de medalii la campionatul național

- Din Judet - iunie 19, 2023
Distribuie

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, conduși de președintele FRP, antrenor Ovidiu Pănăzan, au obținut, 55 de medalii la Campionatul Național de Powerlifting Clasic și Echipat, competiție destinată juniorilor și seniorilor, desfășurată la Cluj-Napoca. 19 dintre medaliile obținute de sportivii noștri sunt de aur. De remarcat este performanța sportivului Andrei Irimie (cat. greutate 83 de kg), care la proba ”împins din culcat” a înregistrat un record național, cu 265 de kilograme ridicate.

Rezultate CS Unirea Alba Iulia:

SENIORI – 4 medalii de aur, 21 medalii de argint, 6 medalii de bronz
JUNIORI 1 (U 23) – 10 medalii de aur, 8 medalii de argint, 1 medalie de bronz
JUNIORI 2 (U18) – 5 medalii de aur.

Pe lângă recordul național la împins din culcat, obținut de Andrei Irimie, de remarcat sunt și alte rezultate ale sportivilor de la CS Unirea Alba Iulia, după cum urmează: Hangan Cătălin – loc 2, total seniori, cat. 93 kg; Cazacu Alexandru – locul 1, total seniori, la categoria de greutate 120 kg; Ordean Daniel – loc 2, la seniori, categoria de greutate + 120 de kilograme. Și la feminin au fost obținute rezultate extraordinare: Cazacu Alexandra, loc 2, cat. 57 kg (senioare); Mîrza Virginia, loc 1 in clasamentul Open Junioare 2. Astfel, la acest campionat, s-au remarcat și sportivii juniori. O altă performanță a fost obținută de către Trif Vlad, loc 2, total seniori, cat. 105 kg și loc 1 juniori, respectiv loc 2 in clasamentul open juniori 1.

La campionatul național au participat un număr record de sportivi – peste 220. Competiția s-a desfășurat sub egida Federației Române de Powerlifting, în parteneriat cu Ministerul Sportului și cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca.

„Ceea ce m-a bucurat în această perioadă extrem de încărcată, în care am devenit specialist în cursele de evitat obstacolele puse în principal de educația precară a celor care clamează că noi facem, dincolo de rezultatele sportive, care nu au nevoie de foarte multe discuții, este o anumită mentalitate a sportivilor care au obținut performanțe și care tinde să fie o filozofie de viață într-o perioadă în care societatea pare să sprijine mai degrabă superficialitatea, lipsa de disciplină și jocurile cu mize personale mici. Acest tip de abordare pe care îl observ cu bucurie, nu a fost de succes pe termen scurt dar, acum, după foarte mulți ani, cei care au rămas cu adevărat în jurul acestei mișcări sportive, au constatat că deși costisitor caracterul este singurul care face diferența între oameni pe termen lung. De talent, deși pare greu de crezut, e plină lumea, de caracter însă, vă las să vă mai gândiți. În rest, le mulțumesc tuturor celor care au participat la reușita lecției de organizare de la Cluj-Napoca”, a spus Ovidiu Pănăzan, președinte FRP (antrenor CS Unirea Alba Iulia).

Sponsorii competiției au fost: WEIDER ROMANIA, COMA CONSTRUCT, ALDARO TOTAL PACK, MICROMATIC, CLUJ CRUSADERS, TONALLI.

Directorul CS Unirea Alba Iulia, Daniela Moșneag, transmite felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor și mult succes la antrenamente, mai ales că în luna august urmează Campionatul Mondial de Powerlifting.

CS Unirea Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.