Peste 3 milioane de lei pentru Centrul Seniorilor de la Ciugud

- Actualitate - aprilie 6, 2024
Distribuie

Fosta clădire a primăriei din comuna Ciugud a fost modernizată și transformată cu fonduri europene într-un centru al seniorilor, o structură care oferă diferite servicii sociale și de recuperare seniorilor din comună. Centrul oferă servicii sociale pentru peste 300 de vârstnici din cele șase sate ale comunei, fiind un loc unde seniorii se pot întâlni, pot participa la diferite activități, pot primi consiliere și pot urma gratuit diferite proceduri de recuperare medicală.

Noua structură socială funcționează într-un parteneriat cu Asociația AS 2001 Alba Iulia, furnizând servicii persoanelor cu vârsta peste 65 de ani din comunitate. Centrul a fost realizat printr-un proiect finanțat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Programului Operațional Regional – Axa prioritară „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale”. Investiția se ridică la peste 3 milioane de lei, din care 2,6 milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă, iar 446.000 de lei contribuția din bugetul local al Comunei Ciugud. De asemenea, pentru funcționarea centrului, Asociația AS 2001 Alba Iulia primește finanțarea necesară de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, în completarea căreia vin cu o contribuție proprie ambii parteneri.

Inaugurarea oficială a centrului a avut loc vineri, însă activitatea a început deja de câteva luni și sperăm că aduce fericire seniorilor noștri. #Ciugud #comUNITATE #centrulseniorilor #pentrubunici #grijă #respect

Primăria Comunei Ciugud

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.