Peste 20 de școli și grădinițe din Alba, închise din cauza numărului mic de copii: Soluții găsite pentru continuarea educației

- Actualitate - ianuarie 22, 2024
Distribuie

În urma ședinței Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba din 27 decembrie, s-a decis închiderea a peste 20 de școli și grădinițe din cauza numărului insuficient de copii, acestea primind avize nefavorabile. Situația a fost abordată într-o ședință ulterioară din 10 ianuarie, unde s-au găsit soluții pentru ca elevii și preșcolarii afectați să continue educația în alte unități.

Unitățile de învățământ vizate includ Școala Primară „Înv. Aurel Nicola” Pătrușești, Grădinița cu Program Normal și Școala Primară Cib, Grădinița cu Program Normal Cărpiniș, Grădinița cu Program Normal Beța, Grădinița cu Program Normal Gura Arieșului, Grădinița cu Program Normal Colțești, și Școala Primară Mărgineni, care va implica internatul pentru 2 elevi la Școala Gimnazială „David Prodan” Săliștea.

Soluțiile propuse includ transferul elevilor și preșcolarilor la alte unități de învățământ din localitățile învecinate. Pentru celelalte școli și grădinițe, se va implementa un sistem de învățământ în regim simultan, respectând prevederile legale în ceea ce privește numărul de beneficiari în fiecare clasă sau grupă.

Legat de această decizie, s-a ținut cont de normele prevăzute în Legea Învățământului Preuniversitar, care stabilesc efectivele optime pentru fiecare nivel de învățământ.

Reprezentanții IȘJ Alba au asigurat că toate soluțiile adoptate au fost discutate și aprobate în mod corespunzător, ținând cont de respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare.

Service camioane
Comments are closed.