Peste 130 de poliţişti vor asigura liniștea manifestărilor prilejuite de Centenarul Încoronării

- Din Judet - octombrie 14, 2022
Distribuie

Cu ocazia manifestărilor publice dedicate Centenarului Încoronării de la Alba Iulia, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsuri pentru intensificarea acţiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranţă publică şi prezenţa echipajelor de poliție în locurile în care urmează să se desfăşoare manifestări publice.

Astfel, peste 130 de polițiști ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalității economice, arme, explozivi substanțe periculoase şi transporturi alături de jandarmi şi lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, vor fi la datorie, pe raza municipiului Alba Iulia și pe principale artere rutiere care duc spre municipiul reședință de județ, și vor acționa pentru fluidizarea traficului, prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională și vor asigura intervenția la evenimente.

Polițiștii de ordine publică, împreună cu poliţiştii de investigaţii criminale, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea infracționalității stradale, iar poliţiştii Serviciului Transporturi vor intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători, în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor contra patrimoniului şi a celor comise cu violenţă.

Cetăţenii care vor participa la manifestările publice din Alba Iulia, prilejuite de Centenarul Încoronării sunt rugaţi să respecte restricţiile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri şi să parcheze doar în locurile special amenajate.

În acest sens, reamintim principalele restricții de circulație:

În data de 14 octombrie
-între orele 15.00-22.00, pe strada Unirii

În data de 15 octombrie
-Între orele 06.00 și 22.00, pe strada Aurel Vlaicu și strada Unirii;
-Între orele 10.00 și 11.00, pe Bulevardul Încoronării, de la intersecția străzii Tache Ionescu până la intersecția cu strada Iașilor;
-Între 20.00 și 20.45, pe strada Militari;

În data de 16 octombrie
-între orele 10,00 – 12,00 și 17,00 – 20,00, pe strada Unirii, de le intersecția cu strada Muzeului;

Pentru prevenirea oricărui incident negativ, polițiștii adresează participanților la aceste manifestări câteva recomandări:

Respectaţi restricţiile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor. Fiţi atenţi la pietoni şi nu urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
Asiguraţi-vă autoturismele şi nu lăsaţi bunuri de valoare, la vedere, în interiorul lor!
Nu consumaţi alcool în exces şi nu vă lăsați antrenaţi în dispute sau altercaţii!
Fiţi atenţi la genţi şi poşete şi păstraţi-vă, banii, telefoanele, documentele şi bunurile de valoare în buzunarele interioare ale hainelor!
Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi! În aglomeraţie aceştia se pot rătăci cu uşurinţă!
În caz de urgenţă, sunaţi la 112 şi un poliţist va veni în ajutorul dumneavoastră!

În vedere asigurării unui climat de siguranţă corespunzător pe perioada în care este sărbătorit Centenarul încoronării, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamaţie a cetăţenilor.

IPJ Alba

Service camioane
Comments are closed.