Peste 100 de proiecte pentru județul Alba, aprobate pentru finanțare prin PNRR

- Administratie - noiembrie 21, 2022
Distribuie

Peste 100 de proiecte importante pentru dezvoltarea comunităților din județul Alba, aprobate spre finanțare cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat noi liste ale cererilor de finanțare acceptate pentru a fi finanțare cu fonduri europene din PNRR. Vor fi alocați bani pentru investiții privind achiziția de autobuze electrice, stații de încărcare, mobilier urban inteligent – parcări fotovoltaice, infrastructură pentru biciclete, construire de locuințe pentru specialiști în sănătate, învățământ sau pentru tineri, digitalizare, reabilitare energetică/termică, modernizarea și renovare clădiri publice, școli și unități medicale.

Pe Componenta C10 – „Fondul Local”, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, unitățile-administrativ teritoriale din Alba vor beneficia de zeci de milioane de euro. Țin să îi felicit pe primarii social-democrați pentru proiectele utile pentru oameni și necesare pentru dezvoltarea comunităților pe care le-au depus.

Exemple: piste pentru bicicliști, Wi-Fi în spațiile publice și supraveghere video pe stradă la Gârbova; sisteme Wi-Fi, respectiv de supraveghere video și modernizare primărie la Roșia de Secaș; investiții în dispensarul medical și în școală la Râmeț; investiții în școli la Vidra (creșterea eficienței energetice) și Ciuruleasa (reabilitare termică și energetică); reabilitare, reformare, digitalizare, realizare documentații de dezvoltarea a orașului și mobilitate urbană la Teiuș, iar lista continuă!

Mult succes tuturor în implementarea proiectelor!

Corneliu Mureșan, subprefect de Alba

Service camioane
Comments are closed.