Paul al României, arestat preventiv după ce a fost prins în Malta

- Nationale - aprilie 30, 2024
Distribuie

Paul al României, cunoscut și sub numele de Paul Philippe, a fost arestat preventiv în Malta după ce a fost reținut de autoritățile locale. Decizia a fost luată de instanța malteză, iar el va rămâne în detenție până pe data de 9 mai, conform anunțului făcut de Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

Paul al României a fost reținut duminică într-un resort din Malta, după ce fugise de aproape patru ani din România. El este condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiuni precum cumpărarea de influență și complicitate la abuz în serviciu, în dosarul Ferma Băneasa.

„Ministerul Justiției va continua demersurile și va depune eforturi pentru ca prințul Paul să-și execute pedeapsa în România, așa cum procedează cu orice fugar al statului român”, a declarat Alina Gorghiu într-o postare pe rețelele de socializare.

Paul al României a fost prins într-un hotel de lux din Malta, unde se afla în vacanță după ce fusese eliberat pe cauțiune de o instanță din Franța. Mandatul european de arestare emis pe numele său era încă activ, chiar dacă Franța a refuzat extrădarea sa cu trei săptămâni în urmă.

Colaborarea dintre polițiștii români și cei maltezi a dus la arestarea lui Paul al României direct din resortul unde era cazat.

The post Paul al României, arestat preventiv după ce a fost prins în Malta first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.