Orarul de funcționare al băncilor în ziua Sfintei Maria 2023. Află programul modificat pentru BRD, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania și Alpha Bank pe 15 august.

- Nationale - august 14, 2023
Distribuie

Programul băncilor în ziua Sfintei Maria 2023 va suferi ajustări datorită acestei sărbători creștine, care va cădea într-o zi de marți. Cu toate acestea, în ziua de luni, băncile își vor desfășura activitatea conform programului normal. Mai jos vei găsi detaliile programului pentru băncile din România în ziua Sfintei Maria, în conformitate cu prevederile Codului Muncii.

Programul băncilor în ziua Sfintei Maria 2023: Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului are loc în fiecare an pe 15 august. În 2023, această dată va cădea într-o zi de marți, când va fi zi liberă. În această zi, programul băncilor va avea următorul program modificat:

BCR (Banca Comercială Română): Banca Comercială Română a anunțat că în data de 15 august va fi deschisă în mod permanent, însă numai în format online, telefonic și prin intermediul echipamentelor multifuncționale amplasate în rețeaua sa teritorială. Drept urmare, sediile BCR nu vor fi deschise, cu excepția celor din cadrul centrelor comerciale. Pentru acestea, programul va respecta orarul normal al centrelor comerciale și mall-urilor. Multe dintre ele vor funcționa în intervalul orar 12:00 – 20:00. În ziua de 14 august, programul va fi conform cu orarul obișnuit.

Banca Transilvania: În ziua Sfintei Maria, majoritatea sediilor Băncii Transilvania vor fi închise, cu excepția celor situate în incintele centrelor comerciale. Orarul diferă în funcție de fiecare centru comercial în parte, însă, în majoritatea cazurilor, va fi între 12:00 – 18:00. În ziua de luni, 14 august, programul va fi normal.

Raiffeisen Bank: Pe 15 august, unitățile băncii vor fi închise, inclusiv Departamentul de Servicii Clienți, cu excepția sediilor din mall-uri și alte centre comerciale. În ziua de 14 august, programul va fi conform cu orarul obișnuit.

Alpha Bank: De Sfânta Maria, agențiile Alpha Bank vor fi închise publicului. În ziua de 14 august, programul de lucru cu publicul va fi normal, între orele 09:00 – 17:00, iar între orele 13:00 – 13:30 angajații vor avea pauză de masă.

ING: În ziua de 15 august, ING nu va avea program cu publicul, exceptând unitățile din mall-uri și centre comerciale. ING Points vor fi deschise în Mega Mall, Park Lake, Promenada și Afi Palace Cotroceni din București, City Park Mall din Constanța și Pallas Shopping Mall din Iași. Programul pentru 14 august și 16 august va fi conform cu orarul obișnuit.

BRD: De Sfânta Maria, majoritatea sediilor BRD vor fi închise, cu excepția celor din centrele comerciale. În zilele de luni și miercuri, programul va fi cel uzual.

Mini-vacanță pentru bugetari în ziua Sfintei Maria: În intervalul 12-15 august 2023, angajații din sectorul public vor beneficia de o mini-vacanță în contextul sărbătorii Sfintei Maria, deoarece Guvernul a decis să declare și ziua de 14 august ca zi liberă pentru a crea un „pod” de odihnă.

„Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată conform Codului Muncii, pentru ca atât angajatorii, cât și angajații să își poată planifica și anticipa zilele libere pe întregul an.

Aceste prevederi nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producție sau specificului activității, precum și magistraților și altor categorii de personal din instanțele judecătorești implicate în procesele programate pentru 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023, sau participanților la aceste procese”, a comunicat Ministerul Muncii.

Zilele legale de sărbătoare în România sunt zile declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, cu excepția zilelor de weekend. În aceste zile, activitatea este suspendată, cu excepția unităților sanitare și a celor din domeniul alimentației publice. Angajații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber, care va fi acordat în următoarele 30 de zile.

The post Orarul de funcționare al băncilor în ziua Sfintei Maria 2023. Află programul modificat pentru BRD, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania și Alpha Bank pe 15 august. first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.