O nouă bibliotecă a fost deschisă în spațiul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Aiudul de Sus

- Actualitate - aprilie 23, 2024
Distribuie

La Aiud, de Ziua Bibliotecarului 2024, s-a deschis o nouă bibliotecă publică cu aproximativ 4.000 de volume. Inaugurarea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” a avut loc într-un spațiu din cadrul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Aiudul de Sus.

Proiectul, realizat pe bază de voluntariat, la inițiativa ASTRA – Despărțământul „Ovidiu Hulea” Aiud, președinte prof. Despina Stanciu, cuprinde cărți, publicații și tablouri primite din donații.

Este al doilea proiect dedicat păstrării identității naționale, realizat de Direcția de Cultură – Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” în colaborare cu Despărțământul „Ovidiu Hulea” Aiud. Vă reamintim că la Gârbova de Jos, cele două instituții de cultură au realizat prima expoziție etnografică din zonă, un adevărat muzeu al tradițiilor naționale.

La evenimentul oficial au participat: Oana Badea, primarul municipiului (membră fondatoare a Astrei aiudene), Lőrincz Helga, viceprimar, oameni de cultură, bibliotecari ai Aiudului, membri ai Despărțământului Ovidiu Hulea și viitori beneficiari ai așezământului cultural. Marius Moga a susținut un recital de muzică pe versuri de Lucian Blaga și Livia Rebreanu Hulea.

Felicitări tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect cultural!

La mulți ani tuturor bibliotecarilor! (comunicat)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.