O nouă atenționare meteorologică: vânt, ninsoare viscolită, vizibilitate redusă

- Actualitate - ianuarie 26, 2024
Distribuie

Administrația Națională de meteorologie a emis o atenționare Cod Galben de intensificări ale vântului pentru interval de valabilitate: 26 ianuarie, ora 10.00 – 26 ianuarie, ora 22.00.

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în Moldova, local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea; viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 m.

În Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 ianuarie, ora 05.00 – 27 ianuarie, ora 22.00

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului; viscol în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 m.

În Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h. În Transilvania vor fi intervale de timp în care va ninge viscolit.

În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

Notă: Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27 spre 28 ianuarie) în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze de 60…80 km/h.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.