Gabriel Pleșa va lua după el în PNL minim trei consilieri USR și pe viceprimarul Emil Antoniu Popescu

- Actualitate - ianuarie 18, 2024
Distribuie

Invitat miercuri, 17 ianuarie 2024, în emisunea „La Ordinea Zilei” de la Radio HIT FM Alba, primarul Gabriel Pleșa a comentat situația viceprimarului USR de la Alba Iulia (Emil Popescu) și a consilierilor USR, foștii săi colegi de partid:

„Eu am discutat cu majoritatea dintre dânșii, da, mă vor urma eu zic că cel puțin 3 dintre ei. În cel privește pe dl viceprimar, dânsul practic s-a format lângă mine ca om politic: eu l-am dus în Biroul Politic al PNL municipal, eu l-am dus în Consiliul Local, a venit cu mine în USR atuncea și am făcut pasul, a intrat consilier local și l-am numit, mă rog,…. l-am ajutat să ajungă viceprimar.

Practic, tot parcursul său politic al dânsului este legat de mine, ca persoană. Eu cred că nu va face altceva decât să mă urmeze.

Poate că e un moment greu pentru dâsnul, fiind consilier USR și trebuind să facă acest pas. Știm foarte bine că legea electorală spune că primarii pot să facă acest pas cu 6 luni de zile înainte, la mine ar fi undeva la sfârșitul lunii martie, dacă nu cumva mă vor exclude. Să vedem, deocamdată nu am nici un fel de astfel de cunoștințe. Eu, declarativ, am spus aceste lucruri.

Dânșii pot cu o lună înainte de campania electorală să facă acest pas. Probabil că este o temere a unora că-și vor pierde mandatele, deși sunt convins că până la sfârșitul acestui ciclu electoral nu-și va pierde nimeni mandatul… Uitați-vă la doamna Nanu, exclusă de vreo… un an jumate – doi din PSD și care este încă în Consiliul Local.

Dar m-aș bucura categoric ca lucrurile să fie pe față și toată lumea să tragă la aceeași barcă, pentru că este un an greu cu 4 rânduri de alegeri și noi va trebui pe Alba Iulia, și ne-am asumat să câștigăm toate aceste patru rânduri de alegeri.

Nu cred că viceprimarul nu va face pasul împreună cu mine. Sigur, eu îi respect decizia, oricare ar fi ea, pentru că eu sunt un om care respectă libertățile individuale, țin enorm la aceste principii, totul este să discutăm corect și bărbătește, indiferent că e albă sau neagră, să ne respectăm ca prieteni politici sau ca adversari, cu ghilemelele de rigoare”.

Reamintim: pe data de 11 decembrie 2023, primarul Gabriel Pleșa a anunțat că se întoarce la rădăcini, în PNL. Declarația a fost făcută la București, alături de Nicolae Ciucă (președintele PNL), Ion Dumitrel (președintele PNL Alba și CJ Alba), europarlamentarii Rareș Bogdan, Mircea Hava și Vasile Blaga, deputatul Florin Roman.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.