Nu scăpăm de caniculă: temperaturi mai ridicate decât cele normale, în a doua parte a lunii (prognoza pe patru săptămâni)

- Nationale - august 4, 2023
Distribuie

Valul de caniculă se extinde vineri în toată țara și va fi caniculă în toate zonele. Sâmbătă, disconfortul termic se va menține ridicat, însă după-amiaza vremea va deveni instabilă în regiunile vestice și sudvestice. Vineri (04 august), valul de căldură se va extinde în toată țara și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, în a doua parte a lunii august, potrivit prognozei pentru următoarele patru săptămâni, publicată vineri de Administrația Națională de Meteorologie, informează Mediafax.

Săptămâna 07.08.2023 – 14.08.2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile nord-vestice.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în jumătatea nord-estică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 14.08.2023 – 21.08.2023

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 21.08.2023 – 28.08.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 28.08.2023 – 04.09.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

The post Nu scăpăm de caniculă: temperaturi mai ridicate decât cele normale, în a doua parte a lunii (prognoza pe patru săptămâni) first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.