Noi avertizări de la meteorologi

- Administratie - mai 31, 2023
Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru intervalul 31 mai, ora 11.00 – 31 mai, ora 23.00.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, sudul Crișanei, vestul Transilvaniei, Oltenia și la munte. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi astăzi, izolat, și în celelalte regiuni.

În a doua parte a zilei de joi (01 iunie), local în vestul, centrul țării și la munte, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 12 – 31 mai, ora 20
Fenomene vizate:averse torențiale
Zone afectate: județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, precum și Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali

În județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, precum și Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 40…50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Service camioane
Comments are closed.